Tvoja DOTA je lahko UŽITEK

Nekaj me zanima.

Si morda tudi ti takšen/a, da rad/a razmišljaš o svojih najljubših rečeh? O rečeh, ki te navdihujejo in omogočajo, da je vsak naslednji korak lahkotnejši in odločnejši? O rečeh, ki plemenitijo tvoje dneve tako, da v resnici plemenitijo tvoje dojemanje svojih dni?

Jaz ja. In ne samo, da o svojih najljubših rečeh rada razmišljam ~ o njih rada tudi govorim in jih delim z ljudmi. Ko razmišljamo in govorimo o vsem, kar nam je ljubo, se avtomatsko uglašujemo v dobro počutje in to, dragi moji, je zelo dragocena navada, ritualček, ki ga lahko osvojimo. Zelo človeško je, da včasih čutimo potrebo po tem, da bi se komu zjokali na rami; dajmo se, dajmo si duška in spustimo ven vse, kar nas tišči (to je prvi pogoj za plutje s tokom). A to še ne pomeni, da moramo stvari, ki nas tiščijo, mučijo in skrbijo, venomer pogrevati – v svojih mislih in v pogovorih z ljudmi. Zakaj? Zakaj le, če lahko razmišljamo in govorimo tudi o stvareh, ki so nam ljube in prijetne in ki nas dvigujejo in poživljajo in … navdihujejo?

Prejle, med meditacijo, sem dobila sijajno idejo, da bi začela enkrat mesečno s tabo deliti nekaj  mojih najljubših stvari z namenom navdihovanja. Veš, z navdihom imam že dolga leta zelo intimen odnos; odnos, ki je – tako kot vsak dolgotrajen odnos – šel čez to in ono, ampak tisto, kar sem se iz tega odnosa naučila, je:

a) navdih je hrana za našo dušo
b) navdih je potrebno deliti. 

Navdih nam navda duha z lahkotnostjo in uvidom v številne možnosti, ki jih imamo vedno na izbiro. In ko zares začutimo ta “high”, ki nam ga nudi navdih, postane deljenje samoumevno. Zato danes prvič s tabo delim NAVDIH, ki naj ti lepo postilja vstop v mesec maj.

DOTA (2).png

S tabo bom odslej delila mesečno DOTO.

Doto?
Doto.

SSKJ pravi, da je “dota” premoženje, ki ga ženska prinese v zakon in mnogi in mnoge, si morda doto razlagamo kot sinonim za žensko neenakopravnost. Ampak glede na to, da ne morem iz svoje kože (v kateri ni nič črno in nič belo), bi te rada povabila, da skupaj z mano na “doto” pogledaš z drugega zornega kota.

Vzemiva, da premoženje iz zgornje definicije ni samo denarno, marveč je vse, kar nam je dragoceno. Vse, kar nam je dragoceno, pa je točno takšno zato, ker nam vzbuja pozitivne občutke, občutke ugodja in udobja in užitka, kajne? Torej je premoženje sposobnost ustvarjanja pozitivnih občutkov, občutkov ugodja in udobja in užitka … ker se takrat počutimo preprosto dobro v sebi. Premoženje je potemtakem povezano s našo sposobnostjo ustvarjanja trenutkov užitka ~ zase.

In sedaj vzemiva, da zakon dandanes ni več edina oblika odnosa s partnerjem in da odnos s partnerjem ali partnerico ni edini ključni odnos v našem življenju, saj vsak trenutek vsakega dne ustvarjamo in gradimo odnose z vsem, kar je. Zakon je torej lahko sinonim za odnos, ki ga ljudje kot družabna bitja gradimo vedno in povsod. Odnos do ljudi v svojem življenju, odnos do svojega okolja, odnos do življenja samega, predvsem pa odnos do sebe, je le nekaj  odnosov, ki  zelo pomensko vplivajo na kvaliteto našega življenja.

Sedaj pa se vprašajva:

Kaj je tisto, kar jaz prinašam v te svoje odnose odnose? Jih mar navdajam s svojim premoženjem, ali v njih životarim? 

Mi mar uspeva v svoje odnose … do sebe, do ljudi, do svojega okolja in do življenja samega … vnašati užitek? Mi mar uspeva v teh odnosih uživati?

57936068_343215302994716_5427013073409933312_n
Ker je življenje tako radodarno do mene, sem se njegove radodarnosti nalezla, in zato je DOTA brezplačni mesečni vodnik užitka, namenjen tebi, ki:

*se odločiš užitek spustiti v svoje življenje
*se odločiš užitek sprejeti in prepoznati in se mu predati
*se odločiš poskrbeti zase, ker veš, da samo na ta način narediš največ zase in za svet.

Da bi tudi ti v svoj email nabiralnik vsak mesec prejela svojo DOTO, moraš v to vložiti samo še nekaj klikov, začenši s tem: https://mailchi.mp/27c7d24feffe/dota. 😉

Čudovit vikend (ki mu jaz pravim #mačježivljenje) ti želim,

Tamara

ponedeljek #dansestrstva (3).png

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s