#ritual: kopel LJUBEZNI

Dragi vsi, danes me je poklicalo, da z vami vsemi delim ritualček, ki smo ga z ženskami v programu SAJ CVETIŠ! delale včeraj, prvega maja. O tem, kako me program podpira in transformira in dviguje višje (ali pač nižje, če že govorimo o ženski esenci, ki jo vendarle najdemo navznoter in navzdol) vam povem kdaj drugič, danes pa ti samo ponudim ta cukrček, ki bo podpiral in transformiral in dvignil ali pač spustil tudi tebe. 

Kaj praviš na to, da bi se danes dobesedno potopila v ljubezen … do sebe? Praznik je. Dela prost dan. Takšne dneve si navadno želimo preživeti s svojimi najljubšimi ljudmi, kajne? In ena tvojih najljubših ljudi si tudi ti.

Današnji dan je zelo pomemben dan za našo žensko esenco: na današnji dan namreč praznujemo vstop v svetlo polovico leta (ki bo trajala do konca oktobra). 30.4. in 1.5. beležimo praznik ognja po imenu Beltane, ko praznujemo ljubezen, strast, plodnost, kreativnost, življenje. Praznujemo lastno polnost in plodnost in moč naše kreativne energije, ki je ženska moč. In praznujemo naše cvetenje.

Na današnji dan je energija elementa zemlje zelo močna in to je povabilo vsem nam, ki bi rade v življenje vpeljale več senzualnosti in čutnosti, da si vzamemo nekaj časa in si ustvarimo eno čutno izkušnjo zase. In ker je kopel z elementom vode tako naklonjena naši ženskosti, sem se odločila, da z vami danes delim ta čuten ritualček, ki si ga bom danes pripravila jaz.

Preden načrtuješ kopel, si vzemi čas za sprehod – sama ali s svojim/i dragim/i – in si natrgaj vsaj dve pesti rožic (brez pecljev). Uporabljaj samo rožice, ki jih poznaš in za katere veš, da niso (foto)toksične, kajti te rožice boš usula v kopel, da bodo plavale na gladini. Če si skeptična, lahko uporabiš posušene rožne liste ali celo kak čaj iz cvetov (recimo kamilice).

Potrebovala boš:
*morsko sol
*svečko ali več njih
*rožice (preden greš v banjo
*med
*eterično olje jasmina, vrtnice, geranije ali tisto, ki ga najbolj asociiraš z žensko esenco
*bazno olje
*oranžni in rožnati kristali, kot so roževec, ametist, karneol in drugi, ki jih povezuješ s srčno in spolno čakro; kamena strela pa je tudi vedno dobrodošla

1. Zberi vse sestavine in se odpravi v kopalnico, kjer nekajkrat globoko zadihaj.
2. Začni točiti vodo. Ne misli na nič, dovoli, da ti šumenje vode spere misli in te popelje v telo. Poslušaj vodo. Čuti toploto, ki se dviga iz banje. Čuti, kako se te vodna para dotika in ti odpira pore.
3. V skledico umešaj pest soli, 2-5 kapljic eteričnega olja in eno jedilno žlico tvojega najljubšega olja za nego kože, na primer mandljevega, jojobinega, kokosovega, kakavovega. (Če za nego kože olja ne uporabljaš, bo olivno olje ali maslo ali ghee ravno tako super.) Dobro pomešaj in dodaj kopeli.
4. Zajemi žlico medu, ga dodaj kopeli in pomešaj z roko. Med, ki ga je boginja Afrodita častila, bo naš ritualček dodatno obogatil. Če pa medu ne uporabljaš, ga lahko mirne duše izpustiš.
5. Sedaj okrasi robove svoje banje s kristali, svečkami in nekaj rožicami, ki si jih prej nabrala. Preostale rožice spustiš v kopel in opazuješ, kako nežno plavajo. Jaz rada svoje čajne svečke odišavim tako, da nekaj kapljic eteričnega olja kanem v vroč vosek.
6. Prižgi svečko in pojdi v banjo. Zapri oči in s svojimi besedami izreči dobrodošlico energijam, ki jih praznuješ: ljubezni, spolnosti, kreaciji, strasti.
7. Osredotoči se na čutenje. Vidi, vohaj, sliši. Čuti ljubezen do sebe. Dihaj. Sprosti se, očisti se, prerodi se in ko si pripravljena, se s svojimi besedami boginji v sebi zahvali za to izkušnjo.

Mmmm. Če ti bo v kopeli morda pasala glasba, priporočam, da zraven poslušaš playlisto, ki sem jo včeraj zbrala na kup posebej za Beltane: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYiXC_5LHmH9WSIhVzjhdSQ_ZNFjOxlE8. Tako igriva je!

bathtub

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s