KAJ

al-Iksir.

Zeleni manifest, ki vzpostavlja blagostanje v nas samih in naravi.

Na blogu boste naleteli na dopise iz dveh struj, poetične in praktične: zgodbe predstavljajo poetični del, čarobničin al-iksir pa praktični del.

Za vse nas, ki si želimo več simbolike v življenju, se bodo tukaj vrstile zgodbe. Priznam, da bi bila sama najbrž najslabši naslov za zgodbe, ker sem se ob prebiranju romanov vedno na smrt dolgočasila. Ampak, to bodo drugačne zgodbe, dragi moji. To bodo zgodbe, kakršne sem namesto domačega branja in poletnih romanov vsa ta leta požirala; zgodbe, ki so hranile mojo dušo s simboliko in duhovnostjo. Zgodbe bodo v resnici trilogije, razdeljene na tri ločene dopise, ki bodo zaobjemale tri aspekte ženskosti: dekle, mati in čarobnica. Zakaj? Ker verjamem v trojnost; če povežemo med seboj tri točke v ravnini, dobimo krog, in ta ustvarja sveti prostor. Ker sem ženska in mi je zato simbolika magične poti samospoznanja od dekleta preko matere do čarobnice blizu. Predvsem pa, ker čutim, da trije aspekti ženskosti resnično simbolizirajo tri faze zdravljenja: ozaveščanje, spoznanje in ozdravljenje. Šele potem, ko ozavestimo občutja in čustva fizičnega telesa, lahko z umom povezujemo telesne zaznave z mislimi in razčlenimo miselne vzorce, ki so nas popeljali izven harmonije. Te nato zdravimo na področju duše, povezane z enostjo. To navsezadnje osmišlja al-Iksir, ki ni nič drugega kot težnja k večni harmoniji, znova in znova.

Daniel Pink, avtor uspešnice A Whole New Mind pravi, da je zgodba v resnici skupek informacij, ki so vsem nam, živečim v informacijski dobi, venomer dostopne; kar pa zgodbo nadgradi in loči od preprostega skupka informacij je, da jo izročimo odeto v čustveni naboj. Zato so moje zgodbe pravzaprav popotovanja do blagostanja, ki se vijejo preko treh prelomnih stebrov: steber telesa ponazarjajo telesna občutja, steber uma čustva, steber duše pa zaupanje in uglašenost s sabo in vesoljem.

Vsaka trilogija zgodb pa bo zgolj prvi del poti k blagostanju.  Sledil ji bo praktični del, ki sem mu nadela ime čarobničin al-Iksir. Drugi del poti k blagostanju bo torej vseboval čarovnije za vsak dom, ki jih lahko z namero samozdravljenja vsakdo preizkuša doma, mednje pa štejemo kuhinjske, vrtne, gibalne, ritualne – in še kakšne – učinkovite recepte. Čarovnije jim pravim, ker se v predanem odnosu med odprtim srcem (s kakršnim je optimalno živeti) in odločno namero (s katero je priporočljivo pristopiti k vsakršnemu delu na sebi) rodi neskončni potencial za blagostanje. Sploh ni nujno, da smo kronično bolni ali hudo zaznamovani na kakršnem koli nivoju. Čarovnije za vsak dom so tu, da spodbudijo harmonijo našega trojnega bitja: za telo poskrbimo s tem, ko vložimo energijo v aktivno samozdravljenje, na primer pripravljanje hrane po receptu, izvajanje določenega telesnega položaja pri jogi; um neguje naša predanost aktivnosti in ljubezen, ki jo čutimo ob védenju, da delamo nekaj dobrega zase; dušo pa hrani ugodje, ko preizkušamo recepte, se posvečamo izvajanju joge ali ritualnosti, ki smo jima v življenju namenili prostor in čas.

al-Iksir nastaja v upanju, da so te besede tisto, kar moraš slišati v tem trenutku zato, da ne izgubiš, ampak okrepiš vero v svetlobo, ki si ti. Veš, verjamem, da se potrebujemo. Ljudje, eden drugega. Pri sebi vidim, da se v družbi podobno mislečega sočloveka zaneti ogenj ki lahko reši ali ruši svet.

In zato, dragi moji, ki ste prav nič naključno zalutali v tale sveti, s pajčolanom odeti, zeleni kotek moje duše – in medmrežja – dobrodošli in vabljeni k branju tistega, kar tukaj razgaljeno rojevam v svet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s