ZGODBA O HEKATI

💫 Zgodba o njej, ki je središče križišč vseh naših poti. 💫

#polnokrvnoprebujanje

Ful sem se trudila najti zgodbo, v kateri bi bila Hekata glavna protagonistka. Res. Brskala sem in googlala in preposlušala kar nekaj Youtube videov, da bi prišla do nje … pa nič.

Nada!

Niente!

Boginja mi je ves čas šepetala, naj neham riniti z glavo skozi zid in naj pričnem zaupati temu, kar vem in da lahko Hekatino zgodbo povem tudi na drugačen način, ampak jaz je nisem poslušala. In rinila z glavo skozi zid. Prepričana, da mora obstajati zgodba prav o Hekati.

Pa je nisem našla. Edina zgodba, v kateri nastopa Hekata, je tista o Perzefoni, kraljici Podzemlja, kjer se mi je zdelo, da nima dovolj velike vloge, da bi jo povedal.

Ampak potem sem nehala riniti z glavo skozi zid in prisluhnila. In ugotovila, da je Hekatina vloga v mitu o Perzefoni KLJUČNA. Mogoče je obrobna, ker ni tista, ki gre na pustolovščino in se bojuje z zmaji … je pa KLJUČNA, ker brez nje bi bilo VSE drugače.

Hekata je v zgodbi o Perzefoni predstavljena kot BABICA, KI BDI NAD PREPORODOM. In to je njena glavna vloga, vsaj zame. Modra ženska, ki je dala vse čez, ki je svojo pustolovščino izživela na polno … in sedaj lahko drži prostor nekomu drugemu, ko izživlja svojo. Nič čudnega, da ni v središču zgodbe, kaj? Njen namen kot babica (transformacije), je biti ob nekom, ki rojeva. Ina May Gaskin, svetovno znana babica, je nekoč dejala, da je vloga babice “sedeti v kotu in plesti, medtem ko mama rojeva”. Zakaj bi bilo pri transformaciji, ki je preporod, ki je ponovno rojstvo sebe .. kako drugače?

Obred prehoda je pomemben preporod v življenju ženske. Če vprašate mene, je najpomembnejši, ampak jaz sem pristranska, ker zares ljubim to delo. In ker Obred prehoda na noben način ni lahek, saj se vendarle soočamo z lastnim Podzemljem, rabi vsakdo tu podporo. Rabi Hekato, ki drži prostor. In poleg boginje Hekate, ki bdi nad vsakim Obredom prehoda, bo tudi meni čast bdeti nad tvojim. ❤

Tukaj se lahko prijaviš na Obred prehda: https://fb.me/e/26fDFzk1q. Pred tem pa te vabim na 20-minutni “klic kemije”: brezplačni klic, ki bo pokazal, ali se energetsko ujameva & ti bo služil pri tem, da se lažje odločiš, ali si želiš delati z mano. Naroči se na zs.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s