SEKHMET & HATHOR

Zgodba o njej, ki je dala samo, kar je poznala … dokler ni spoznala ljubezni; potem je dala samo ljubezen.

🦁

Kako mi je všeč, da vedno kaj pozabim povedat v videu! Ne, resno. To mi je ful všeč, ker vam lahko potem o tem kaj napišem …

Tisto, kar sem danes pozabila povedat, je:

Ko Sekhmet sprejme najpomembnejšo odločitev v svojem življenju in se odloči, da si želi spoznati in biti in dajati ljubezen … to še ne pomeni, da izgubi svojo moč. Daaaleč od tega.

Beseda “sehem”, iz katere je izpeljano ime Sekhmet, resda pomeni “moč” – ampak egipčanska besedna zveza “ḥwt-ḥrw”, iz katere dobimo Hator, pomeni: “Horusova hiša”.

Horusova hiša … kdo je lahko “hiša”, torej “dom” komu drugemu?

Mama, ne?

In arhetip Mame je sinonim za moč: za mehko in odločno moč. In če se nam zdi, da naša mama, ali me kot mame ali mame, ki jih poznamo, niso (what you would call) MOČNE, je to verjetno zato, ker s(m)o pozabile, da s(m)o močne in smo se svoji moči odrekle.

Kaj je zate sploh moč?

Zame je moč v bistvu vera; vera in zaupanje vase. Da padeš in se pobereš. Da klecneš, ampak se ne ustaviš. Da ni tako, kot si želiš, da bi bilo, a vseeno verjameš, da je lahko. Da se ti tresejo roke, preden stisneš “live”, ampak se vseeno prikažeš. Da se lahko smeješ in jočeš v istem dnevu. DA SI. DA SI Z VSEM, KAR PRIHAJA NA POVRŠJE.

Na Obred prehoda se lahko prijaviš tukaj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s