ZGODA O OBUTEM MAČKU

🕯 Svarunova zgodba za dobro jutro 🕯

Moj sin Svarun rad posluša in pripoveduje zgodbe in rad nastopa … sanja se mi ne, po komu je to dobil. 🙃

Uh, kako me spominja name, ko sem bila njegovih let! Mala Tamarica je najraje na svetu prepevala, še raje, če jo je kdo poslušal, v vsaki predstavi je dobila glavno vlogo in od nekdaj si je želela biti pevka in igralka. A mali Tamarici ni bil nikoli dan prostor, da se izraža, prostor, da počne tisto, v čemer najbolj uživa. Namesto tega je dobivala: “Zakaj moraš biti ravno ti vedno v ospredju/ najbolj glasna?”

In potem je bila mala Tamarica zmedena, kajti nastopanje je bilo demonizirano … po drugi strani pa je bila na lastne oči priča temu, da v resničnem življenju vsi (odrasli) v bistvu NASTOPAJO:

* se pretvarjajo, da je vse ok, izraz na njihovem obrazu pa je hujši kot če bi gledal puški v cev

* pravijo, da niso slabe volje, ko je jasno, da so na robu solz

* se smehljajo pred drugimi, doma pa nosijo tisti dolg, povožen obraz

V čem je fora? Se pravi, da SE NE SME uživati v nastopanju – v javnem deljenju svojih darov s svetom -, ker to pomeni, da nismo dovolj skromni … po drugi strani pa JE TREBA nastopati vsakič, ko karkoli čutiš, ker čustev pa pač ne gre izražati in je treba o njih molčati?

To nima nobenega smisla. In v arhetipu Mame, ki se že spogleduje z arhetipom Modre ženske, Starke, Crone … nimam več časa in energije za stvari, ki nimajo smisla.

Posledica zdravljenja Male Tamarice, ranjene Punčkice v meni, ki se za vsako žensko odvije na Obredu prehoda, je tudi tole:

če moj sin rad nastopa … in ker živimo v času, ko mu lahko to omogočim … mu bom torej dala priložnost, da deli svoje darilo s svetom – in obenem uri (in to je najpomembnejši del) svojo veščino nastopanja s srcemda mu ne bo treba nastopati v vsakdanjem življenju.

Če je kaj, kar bi ga rada naučila, je, da mu ni treba biti nekdo drug, da bo sprejet in ljubljen – da je čisto takšen, kot je, DOVOLJ.

In tudi s temi videi počasi, počasi prihajamo tja.

Hvala, ker si del najinega potovanja,

Svarun & Tamara

* Na Obred prehoda, kjer male Punčke v nas učimo točno tega, česar skušam naučiti Svaruna – da je dovolj takšen, kot je – se prijaviš tukaj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s