Zgodba o Pandorini skrinjici

Pandora, prva ženska iz grške mitologije, je svet “pogubila” zaradi svoje radovednosti: “Hmmm, me prav zanima, kaj je v tej škatlici, ki mi je bila podarjena in je ne smem odpreti.”

Eva, prva ženska iz judeo-krščanske mitologije, je svet prav tako “pogubila” zaradi svoje radovednosti: “Hmmm, me prav zanima, kakšnega okusa je to jabolko, ki se tako bohoti pred menoj, a se ga ne smem niti dotakniti.”

A se samo meni zdi, ali gre tu za eno in isto zgodbo, samo malo drugače aranžirano, pri čemer je sporočilnost obeh: “Ženska radovednost je pogubna.”

V hinduizmu je sanchita karma vse tisto, česar se telo spominja iz preteklih življenj & življenj naših prednikov: vse izkušnje, vedenje & vtisi zadnjih 7 generacij je vtisnjenih v naše telo. Jaz sem ta fenomen, ki sem ga začela čutiti kaki 2 leti tega, poimenovala “praspomin”: v naši krvi in kosteh so zapisane zgodbe tistih, ki so prišli in prišle pred nami. Zapisano je tudi vse, kar so verjeli in verjele. Različica te zgodbe, ki sem jo danes povedala, je star vsaj 2800 let; in Grčija ni tako daleč …

… kar skušam povedati je: Polnokrvno Prebujanje sem posvetila zgodbam, ki bodo ženske opolnomočile. Ampak zato, da pridemo do opolnomočenja, ki je v svojem bistvu “zavedanje”, se je potrebno soočiti z miselnostjo, ki že tako dolgo okupira našo zavest: ženska je za človeštvo pogubna.

Vem, težko je to slišati. Meni se trga srce že ob misli na to, kako smo kolektivno pozabili boginjo. Ampak danes, in jutri, in pojutrišnjem je ravno pravi čas, da se začnemo spominjati.

Tukaj lahko naročiš mojo knjigo.

Tukaj lahko delaš z manoj individualno.

Hvala,

Tamara 🐍

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s