Od polkrvne do polnokrvne

Polkrvna 

neizrazita

mlačna

ugajajoča

neuglašena s seboj + z življenjem

zaprta in zastrta

neizpolnjena

nesrečna, ker ne ve, da ji življenja, ki si ga želi živeti, ni treba čakati, ampak ga lahko ustvari (in ne samo, da ga lahko, ampak je to njena kraljeva dolžnost)

Polnokrvna …

zdrava

rdečelična

polna življenjskih moči in strasti

pristna

prepričljiva

resnična

živa

spoštljiva

orgazmična

uglašena s seboj in z življenjem navznoter in navzven

Polkrvna, polnokrvna.

Rada imam besede,v katerih je kri,

ki vse, česar se dotakne, pordeči.

Na primer: rdečelična.

Rada imam rdečo,

kajti rdeča je kri,

kri pa je jasen znak

življenja in strasti.

~ Tamara Mihalič

Drage ženske, zgornji seznam je okviren in vsaka od nas bi lahko v vsaki kategoriji kaj prečrtala in kaj dodala, mogoče kak svoj pridevnik, ki ji še posebej odzvanja, kajne? Čemur pa ta seznam služi, je to, da se o svojem življenju začnemo resnično spraševati. Resnično. Spraševati.

Ali sem zadovoljna s seboj?

Kaj pa s svojim življenjem?

Je vse, kar sem si od nekdaj želela, da bo, ali sem že zdavnaj prnehala sanjati, da je to sploh mogoče?

In … vem, na kaj boš morda pomislila, in hvala ti, ker misliš na vse: “Ampak ali ni ključ do vsega ravno sprejemanje tega, kar je?”

Ja. Absolutno je. Sprejemanje je zame ljubezen in ljubezen je prav zares pot do vsega. Napisala sem celo knjigo o sprejemanju sebe in ta knjiga je Attha: Prebujanje v žensko esenco.

Zgornji seznam ni v navzkrižju s sprejemanjem sebe, takšne, kakršne si zdaj, v tem trenutku. Nasprotno. Zgornji seznam deluje v tandemu s sprejemanjem, kajti vse tisto, kar si morda svojemu seznamu dodala … moraš najprej sprejeti, če želiš to imeti.

Pa še nekaj je res. Ko govorimo o sprejemanju sebe, iz nas pogosto govori nek priučeni glas, ki pravi, da moramo biti zadovoljne s tem, kar imamo. Ta glas nam govori o majhnosti, o skromnosti, o nevidnosti, o utrujenosti, o zaslužnosti, in velikokrat se glasi tako: “Kdo pa misliš, da si?”

No, ko ga naslednjič zaslišiš, mu prosim reči: “Ni naključje, da živim v tem času, v tem telesu, v tem življenju. Tukaj sem, ker imam tako moč, kot tudi ranljivost, (kot tudi en cel organ, namenjen kreiranju!), da ustvarim točno tisto, po čemer hrepenim.”

In … ne. Ne ustvarjaš samo zase. Kajti s tem, ko ustvarjaš zase, ustvarjaš za ves svet in njegovo prihodnost. In ustvarjaš tudi za preteklost, kajti vsaka ženska, ki stopi v svojo moč, ki zavzame svoj prestol in zaživi kot kraljica svojega življenja, pozdravi travme in komplekse generacij in generacij svojih prednikov.

*Če si takšna kot jaz in si želiš začeti živeti svoje življenje TAKOJ, ti priporočam, da si ogledaš, kaj ponujam v Obredu prehoda. Vse ostale pa srčno vabim, da se z mano podate na brezplačno 13-tedensko potovanje BERI Z MANO: od polkrvne do polnokrvne, s katerim pričnemo 1.5.2021 v fb skupini Sestrstvo.

Prijava je obvezna, prijaviš se lahko tukaj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s