Kaj dogaja?

Ljubeznivčki,

včeraj me je Urška pobarala, da nič ne vidi mojih objav in mi s tem prav pogrela ❤, ker si nisem mislila, da me lahko tu gori pogreši še kdo poleg moje drage Sare, ki mi to nenehno govori (hvala ti). Pa sem se odločila, da vam malo napišem, kam pes taco moli.

Razlog, da se mojih objav ne vidi, je v tem, da jih ni. Razlog, da jih ni, pa je v tem, da sem se preselila. Na instagram. Kjer pišem v angleščini. Malokdo ve, da sem s pisanjem tako proze kot poezije v srednji šoli začela v angleščini. Vse odkar sem pri osmih, mogoče devetih, a vsekakor, ko se je v šoli še nisem učila, naključno ugotovila, da znam angleško (potem ko sta me stric Toni, nonotov brat, ki se je po vojni preselil v Avstralijo, in njegova žena Helena, na obisku spraševala in jaz sem lahko povedala vse, kar sem želela), se je v mojih kosteh začel zbujati praspomin … nedvomno na čase, ko je bil to moj prvi jezik. Rada imam angleščino. Ampak. Sem zatajila svojo Slovenskost? Sem prodala svojo dušo? Oziroma – zakaj mora večina Slovenskih ustvarjalcev ustvarjajti in iskati publiko tudi onkraj meja?

Preprosto: zato ker je v Sloveniji z ustvarjanjem res težko preživeti. Oziroma: zato ker je v Sloveniji z ustvarjanjem res težko preživeti, če se želiš dotikati tem, ki so pod povrhnjico + če te zanima lepota, ki je pod fasado. In ker nas večina ustvarjalcev sploh ni prišla *samo* preživeti (kar jaz počnem vse odkar ustvarjam v slovenščini in je nedvomno del umetniškega pathosa, ki pravi, da so umetniki apriori reveži, ker če ti je tvoje delo v veselje, je to že tvoje plačilo in ne moreš za to dobiti še dostojnega živeža … kar nedvomno izhaja iz predpostavke, da mora življenje boleti), ampak živeti in cveteti, brezkompromisno in polnokrvno, je nadaljna pot jasna; ahem, tako jasna, da sem se z njo borila dve leti, ker sem, domoljuba kot sem, imela občutek, da z delom v angleščini tajim svojo Slovanskost. Ampak potem sem sprejela: v Sloveniji pač ni kapitala za določene stvari; ga ni, ker gre voljno drugam.

Zato: tiste drage mi ljube mi duše, ki ste moje pisanje + ponudbo pogrešale, povabim na instagram (link spodaj) ali pa na mojo FB stran Attha (https://m.facebook.com/profile.php?id=2509467879069955…), kamor se objave z Instagrama avtomatsko kopirajo. In če se katera izmed vas odloči za Dark goddess sessions, torej individualne Seanse s Temno boginjo, naj povem, da so seanse absolutno lahko tudi v slovenščini. V užitek in v čast mi bo in mi je (ker opažam, da ste me nekatere/i že našli, 😘) imeti tiste, ki vam moje delo odzvanja, še naprej ob boku. Ljubim vas!

In zdaj, če mi dovolite, bi vam rada v pižami zaigrala eno mojih najljubših pesmi, ki je tudi prva na playlisti Temne boginje: Truth od Alexandra Eberta.

Z veliko sonarodnjaške ljubezni, Tamara

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s