MLAJ

Od včeraj zvečer smo v energiji mlaja, prazne lune, ki nas naumorno vsakič znova sprašuje: “Kaj je tisto, kar umira, in kaj je tisto, kar se rojeva?”

Vem, s smrtjo v naši družbi nimamo ravno odnosa. Že davno smo se odrekli Materi – Materi naravi in Ženski plati boga – in s tem modrosti ženske ciklikčnosti, ki nas uči, da se življenje v krogu vrti. Pa vseeno, v vsakem ženskem telesu še ostaja dokaz, da je življenje ciklično, da se nekaj rodi in umre in se potem prerodi – spremeni v nekaj, kar bolj podpira. Ta dokaz je plimovanje naših plodnih voda in posledično naša menstruacija – povabilo v temo in tišino same sebe, kjer hkrati bdimo, smo hkrati babice tistemu, kar umira in tistemu, kar se na novo rojeva.

V naših telesih in naših okoljih živijo orodja za stik z Življenjem. Tako menstruacija kot tudi mlaj sta namreč vabili v Podzemlje. Tja, kjer nekaj pustimo, da nekaj dobimo.

Kaj je tisto, kar spuščaš zdaj?

In kaj je tisto, kar sprejemaš v svoje življenje in kar ne bi moglo soobstajati s tistim, kar spuščaš?

Pravkar sem zaljučila seanso Obreda prehoda s eno krasno žensko, ki se je odločila zaživeti svoje življenje polnokrvno. Danes sva pričeli s potopom v Podzemlje. V mlaj. V menstruacijo. V konec pred novim začetkom. In vprašanje, ki sva ga našli tam dol, se je glasilo:

“Zakaj še vedno raje prizadenem sebe kot druge?”

Zakaj še vedno ne znam reči ne, ko nečesa nočem ali ne morem,

zakaj ne morem sprejeti, da bi bil kdo jezen name,

zakaj mi je pomembno, kaj si drugi mislijo,

zakaj se še vedno trudim biti prijazna in prijetna in sladka,

zakaj se opravičujem, ko mi ni zares žal,

zakaj se bojim razočarati ljudi …

in zakaj ne trenem, preden znova in znova razočaram sebe?

🌚

Sem začutila, da delim z vami, v razmislek ob tej prazni luni. Več o Obredu prehoda pa izveš tukaj: https://mailchi.mp/87095566484d/obred-prehoda. In zdaj bolj kot kdajkoli prej in vedno bolj, in vedno bolj, glede na to, kaj se dogaja zunaj nas, te vabim, da se obrneš vase in naučiš najprej držati sebe – da potem lahko držiš še svet. Blagoslove z moje predmenstrualne votline.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s