#ritualček ob MLAJU

Allors. Prazna luna se je oglasila danes ob 5:12 zjutraj, moj sine je na morju in ta dva dejavnika mi dajeta prostor in čas, da vam predam ritualček, ki sem ga pravkar zaključila. Oh, kako se je v tem nabitem obdobju prilegel!

To so koraki:

 1. Najprej se grem stuširat, da se telesno in energetsko očistim. Voda pomaga pri spuščanju, tudi pri spuščanju pričakovanj, zato jo je fajn uporabiti pred kakršnimkoli delom z energijami (kar lunarna čarovnija v resnici je).
 2. Potem vzamem list papirja in izrazim hvaležnost. HVALEŽNOST za to, kar je, nas pripravi, da sprejmemo vse, kar prihaja. Na list zapišimo 10 stvari in ljudi, ki nas osrečujejo ali ki so nas v zadnjem mesecu osrečile. Vsem tem stvarem in ljudem nato pošljemo svojo brezpogojno ljubezen.
 3. Pripravimo ambient. Sedaj ko je naše srce na mestu, pripravimo varno in podporno okolje: prižgemo svečke, dišeče paličice, izparilnike, solne lučke, čistimo z dimom palo santa ali žajblja ali pelina, uporabimo tibetanske sklede, zvončke, si prižgemo glasbo, če nam paše: ustvarimo si udobje.
 4. Vzamemo list papirja ali dnevnik in vanj zapišemo svoje želje. Nekateri pravijo, da naj bi izbrali 10 glavnih, ampak jaz se raje kot s kvantiteto ukvarjam s kvaliteto. Če ne veš, česa si želiš, si poglej video, ki sem ga danes dopoldan objavila tu v skupini; morda v njem najdeš navdih.
 5. Ko imaš svoje želje, se nanje osredotoči. Vizualiziraj jih in jih začuti. Zelo pomembno je, da tvoje želje izvirajo iz srca – in tam jih tudi oživi. “Feel the feeling of the wish fulfilled,” je nekoč rekel Wayne Dyer; začuti, kako je, če je tvoja želja že izpolnjena; zavohaj, zaglej, zasliši … v telesu. Senzualnost je tvoje orodje, draga moja.
 6. Iz svojih želja sedaj naredi afirmacije … in jih uporavljaj izključno takrat, ko svojim željam VERJAMEŠ IN ZAUPAŠ. Ko jih začutiš v telesu in čutiš, kako te od vznesenosti razganja, je dobro izgovarjati afirmacije. Če si recimo želiš najti službo, je tvoja afirmacija lahko: “Kako lepo je čutiti varnost, ki mi jo prinaša zaposlitev.” ali “Kako varno se počutim, vedoč, da sem finančno neodvisna.” Mimogrede: ta korak je po mojem mnenju najtežji, zato ga, če se ne počutiš pripravljeno, mirne duše izpusti. Raje to, kot da greš vanj z dvomi.
 7. Poglej svoje želje in oceni, kolikšna je po tvojem verjetnost, da se v tem lunine ciklu izpolni. Resno se pogovori s seboj in bodi iskrena. Številka od ena do sto, ki jo napišeš poleg želje, se običajno izkaže za resnično.
 8. Sedaj pomisli: čemu se zavežeš? Kje boš vložila energijo, da se tvoja želja uresniči? Priporočam, da se zavežeš vsak dan minutko ali dve posvetiti izključno svojim željam; v roke vzameš seznam, ga prebereš in začutiš, kako je, ko je vse to, kar si želiš, že tukaj. Ker v resnici je, veš? Kot mi je Sara nekoč rekla: “Če si upaš to zamisliti, potem si sposobna to imeti.” Vmes moraš še dovoliti in verjeti in vložiti svoj fokus/energijo v to. To je vse.
 9. Meditiraj. Po svoje. Kolikor ti znese. Jaz si običajno nastavim štoparico na 15 minut in v teh petnajstih minutah diham in poslušam svoje dihanje in potem prisluhnem zvokom znotraj mene, pa potihnem, pa prisluhnem zvokom zunaj mene, pa potihnem in se venomer vračam k dihanju. Bodi v telesu. To je najpomembnejše. Daleč najpomembnejše.
 10. Ko zaključiš meditacijo, spusti pričakovanja. To je zelo pomembno in o tem veliko govorim v moji knjigi. Spustiš lahko tako, da rečeš “Om namo narayani”, kar v sanskrtu pomeni “klanjam se inteligenci vesoljne matere”, zapoješ mojo najljubšo mantro I release control (oziroma Spuščam nadzor po slovensko – video najdete na mojem page-u Attha, tukaj), ali pa rečeš: “Naj se zgodi, če nikomur ne škodi.”
 11. Vdihni, izdihni, nadaljuj s svojim življenjem in se lepo, nežno spominjaj svojih želja vsak dan. Z nasmehom na obrazu. Iskrico v očeh. Ognjem v srcu. Vedenjem pa v vseeem telesu
Tko, to je ritualček, ki ga jaz naredim ob mlaju. Najpomembnejša stvari pri luninih čarovnijah je ta, da poslušaš sebe in svoja čustva – luna jim vendarle vlada. Če ti katerikoli korak ne diši, ga izpusti. Če ti nič ne diši, naredi po svoje. V bistvu – v vsakem primeru naredi po svoje. Tako, da se boš ti dobro počutila. Tvoje dobro počutje je ključ do lunine čarovnije.
Lepo čaraj, draga moja.
67660212_2309193165987540_8147945722386317312_n

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s