Zadnjih nekaj dni …

Ko sem izjavila, da sem trenutno v obdobju čiščenja vseh svojih odnosov, predvsem s preteklimi partnerji, me je nekdo vprašal, ali se mi ne zdi nesmiselno ukvarjati se s preteklostjo. Hm? Ne. Ne zdi se mi nesmiselno, dokler vem, da mi preteklost preprečuje polno živeti v sedanjosti.

Ja, trenutno čistim zastalo energijo iz preteklih odnosov. To se je izkazalo za konkretno delo. Res. Ampak nisem končala, dokler ne bom vseh svojih nekdanjih partnerjev dojemala kot mehkih, ljubkih medvedkov, ki ne spijo več v moji postelji, ampak zgolj v mojem zavedanju; mehkih, ljubkih medvedkov, s katerimi sem se nekoč tako rada stiskala in se sedaj pač ne stiskam več.

V sklopu tega čiščenja sem dobila božanski navdih, da mu spustim sporočilce in ga povabim na klepet: o vsem, kar je bilo in še o vsem ostalem. Takoj se je odzval, rekoč, da me je tudi sam že skušal tekom let pocukati za rokav. Zatorej smo skupaj odšli na morje, jaz, Svarun in on, da se pogovoriva in uravnovesiva morebitne pretekle napetosti. Ja. Takšne načrte sva imela za najino druženje midva.

Življenje? Življenje pa je imelo tokrat svoje načrte. In najinega zlitja, ki je sledilo, nihče od naju ni pričakoval. Preprosto zgodilo se je.

Praviš, da si se me po tistih dolgih urah balkonskega klepetanja, opazovanja zvezd in izmeničnega branja poezije, samo … hotel dotakniti. Nato se je izkazalo, da en dotik ni bil dovolj. »Hvala, da se lahko spet počutim tako doma v tvojem objemu,« mu zašepetam, ko se predano uležem v njegov objem in opazujem luno nad nama skozi zaprte oči. Stisne me še močneje in mi poljubi vrh glave, da se hkrati počutim kot ženska, zaželena, in deklica, potolažena. Lepo nama je skupaj, po štirinajstih letih.

In tako, kot se me je on na tistem balkončku hotel samo dotakniti, sem ga hotela jaz samo videti in se pogovoriti. Nato se je pa izkazalo, da eno srečanje ne bo dovolj.

Odprla sem se. To je ranljivo. In vendar Hafis pravi, da je rana kraj, kjer svetloba pride v telo. Odprla sem se temu mogočnemu prepletu energij med nama, in bila bogato obdarjena. S pretočnostjo. Odprla sem se in od vse te ranljivosti me včasih malce stisne pri srcu: tedaj, ko se ustrašim, da iz te moje odprtosti samo hlapi; tedaj, ko pozabim, da v mojo odprtost tudi pronica. Kaj? Ljubezen sama.

Tvoji dotiki so opomnili moj vodnjak, da obstaja. Tvoji dotiki so mi šepetali, da sem sprejeta, da sem zaželena, da sem točno tam, kjer moram biti. Tvoji dotiki so me pomirili, so mi zagotovili, da obstajajo moški, ki so brezpogojno spoštljivi in nežni do žensk, brez da bi bili zaradi tega kaj manj moški. In najin smeh! Oh, ta najin smeh naju je usidral v sproščenost, v domačnost, v lahkotnost dvojine.

In sedaj?

Sedaj je vsak izmed naju prepuščen svoji integraciji najinih trenutkov v resnično življenje. In ko se ustrašim in trznem in hočem, da mi navrže odgovore, ki jih moram sama poiskati v svojih globinah, se spomnim, se samo sebe opomnim: »Oj, malce spoštovanja prosim. R E S P E C T,  tako kot poje Aretha Franklin. Spoštujem njegovo integracijo in spoštujem svojo integracijo. In spoštujem, da je tudi on, prav tako kakor jaz, trenutno malce neumeščen in na svoj način predeluje.«

Praviva, da sva polna vtisov in da potrebujeva nekaj časa, da izdihneva vse vdihe, ki sva jih slastno nakopičila v sopari najine dvojine. Praviva, da sva presenečena nad vsem, kar se je zgodilo.

Ampak – razmišljam.

Kaj pa če naju najbolj preseneča zavedanje, da sva skupaj ustvarila povsem pristno in prijetno mehkobo resničnosti?

Kaj, če naju najbolj preseneča, da sva sposobna skupaj ustvariti nekaj tako prijetnega in podpornega in zdravilnega, kot sta bila ta dva povsem nepricakovana dneva?

embrace.jpg

3 razmišljanja o “Zadnjih nekaj dni …

  1. Pingback: O ljubezni, ki vedno teče – al-Iksir

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s